ביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו בגרמניה צרפת ובריטניהבנימין נתניהו - האתר הרשמי

רה"מ נתניהו אמר עם המראתו לברלין: "אני יוצא עכשיו לביקור חשוב באירופה. אני אפגש עם שלושה מנהיגים ואעלה שם שני נושאים: איראן ואיראן.

קודם כל הצורך להמשיך את הלחץ על איראן נגד תוכנית הגרעין שלה. אני מאמין שצריך להעצים את הלחץ הזה. ייתכן שבעניין הזה אין הסכמה מלאה כרגע, אבל לדעתי לאורך זמן תתגבש הבנה כזו.

הנושא השני הוא בלימת התוקפנות של איראן באזור, במיוחד הניסיונות שלה להתבסס צבאית נגדנו בסוריה ולתקוף אותנו משם. בעניין הזה אני מקווה לגבש מדיניות מוסכמת.

אלה פגישות עם שלושה מנהיגים חשובים מאוד באירופה. אני חושב שזה דבר טוב שיש לי קשר אישי מאוד קרוב ומאוד טוב איתם. זה דבר חשוב למדינת ישראל.

מעבר לכך גם נציין 70 שנה ליחסי ידידות ישראל וצרפת בהרבה מאוד תחומים. בתרבות, במסחר, בתיירות וכמובן גם בחדשנות, שעל כך נעשה אירוע מיוחד עם הנשיא מקרון".

===========================================================

בפגישתו עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בברלין אמר רה"מ נתניהו את הדברים הבאים:

״תודה, הקנצלרית מרקל על שאת מארחת אותי ואת משלחתי היום. אני מצפה לראותך בישראל באוקטובר.

הברית בין ישראל לגרמניה מצוינת. היא מושתתת על יסודות היסטוריים, עקב ההתרחשויות יוצאות הדופן שאירעו כאן, והמחויבות שלך ושל ממשלות גרמניה קודמות, מחויבות שאת משמרת בעוז לביטחונה של ישראל.

אני ואזרחי ישראל מעריכים מאוד את המחויבות שלך לביטחונה ולעתידה של המדינה היהודית ואת עמדתך האיתנה כנגד אנטישמיות.

היחסים בין שתי המדינות שלנו ובין שתי הכלכלות שלנו הוא קשר טבעי. גרמניה היא אחת הכלכלות החזקות בעולם, ישראל היא בין מדינות החדשנות המובילות בעולם והחיבור בין טכנולוגיה לתעשייה עוצמתי מאוד.

אז אני מאושר שהחלטנו להוסיף משלחת עסקית למפגש העתידי בין הממשלות שלנו, כדי שנוכל ליהנות מפירות הטכנולוגיה והידע החדשני בשתי המדינות שלנו ולשני העמים שלנו.

יש לנו הזדמנויות נהדרות אך אנו עומדים גם בפני אתגרים גדולים. אני חושב שהאתגר הגדול ביותר שניצב בפני העולם המתורבת הוא הסכנה ממדינות אסלאם קיצוניות שדבקות בדרך הטרור ושואפות להשיג נשק גרעיני.

הסכנה הגדולה ביותר טמונה באיראן. רק אתמול אמר שוב מנהיג איראן, חמינאי, שישראל היא סרטן שיש למגר והיא תמוגר מעל פני האדמה.

מדהים שבתחילת המאה ה-21, יש מי שמדבר על השמדת ישראל. כלומר, להשמיד מעל לששה מיליון יהודים נוספים. לא ייאמן שזה מה שקורה, אך בפני זה אנו ניצבים.

איראן קוראת להשמדתנו אך היא גם מנסה לשים ידיה על נשק גרעיני כדי להוציא אל הפועל את תכניותיה לרצח עם. אנו יודעים זאת בוודאות.

כפי שאמרה הקנצלרית מרקל, חלקנו עם הממשלה הגרמנית ועם המומחים הגרמנים מידע שהשגנו מארכיון הגרעין האיראני הסודי. אנו מסכימים עם הדברים שאמרה הקנצלרית מרקל, שחשוב שסבא"א תחקור את איראן בהתבסס על המידע החדש הזה, מידע רב שישראל סיפקה גם לסבא"א.

חשוב גם שנמנע מאיראן להשיג נשק גרעיני. אנו מתחייבים לכך ואני מתחייב שוב שלא נאפשר לזה לקרות.

סכנה נוספת מאיראן היא הניסיון שלה לכבוש את המזרח התיכון. היא עושה זאת בסוריה, בתימן ובמקומות אחרים. איראן מנסה להציב את הצבא שלה, את חיל האוויר, חיל הים וכוחות היבשה, בסוריה והעבירה אותם 1,500 ק"מ מאיראן אל הדלת האחורית של ישראל, כשכוונתה המוצהרת היא לתקוף אותנו. ברור שלא נוכל לקבל את זה.

אני חושב שגם אתם אינכם יכולים להסכים לכך משתי סיבות. ראשית, בגלל העיקרון. ברור שגרמניה וכל מדינה אחרת שוחרת שלום אינן מסכימות לתוקפנות משוחררת רסן וקריאות להשמדתה של מדינה אחרת. אך אני חושב שסיבה נוספת שגרמניה צריכה להיות מוטרדת היא שהנוכחות הצבאית של איראן בסוריה כוללת כ-18,000 לוחמי מיליציה שיעיים תחת פיקודם של מפקדים איראניים.

מליציות שיעיות אלה מגיעות מאפגניסטאן, מפקיסטאן, וממקומות אחרים ויש להם מטרה אחת ספציפית. יש מטרה צבאית, אך גם מטרה דתית.

איראן מבקשת להגדיל את מספר המליציות הללו ל-80,000 ולנהל מסע דתי בסוריה הסונית ברובה -סוריה היא ב-98% סונית - ומנסה להמיר את דתם של הסונים. דבר זה יצית מלחמה דתית נוספת. הפעם מלחמת דת בתוך סוריה, ולזה יהיו השלכות כמו פליטים רבים נוספים, ואתם יודעים לאן הם יגיעו.

היכולת להגדיל פי ארבע או חמש את מספר המליציות שנמצאות שם תלויה בין היתר בכסף. הכסף הזה מגיע מאיראן, ועד לאחרונה הוא הגיע מהסכם הגרעין. זו אינה טענה שקרית. זאת טענה אמיתית. ראינו שהם ניצלו כ-25 מיליארד דולר מהכספים שקיבלו בדרך זו או אחרת כתוצאה מההקלות בסנקציות בתימן, סוריה, לבנון ומקומות אחרים.

לחץ הכלכלי וסנקציות כלכליות על איראן שוברות את מכונת הכסף הזו, שמזינה את האימפריה האיראנית שמסכנת את כולם. היא מסכנת את ישראל אף בעקיפין, היא מסכנת את גרמניה ואת אירופה.

אסור לאפשר לאיראן אחיזה צבאית בסוריה. איראן חייבת לעזוב את סוריה, את כל חלקי סוריה.

זאת עמדתנו, ואני חושב שעלינו להתאחד כדי להתמודד מול התוקפנות האיראנית הזאת, תומכת הטרור הגדולה ביותר בעולם.

אני מבקש להודות לך, הקנצלרית מרקל, על מחויבותך האישית לביטחונה של מדינת ישראל, ואני מתחייב בפניך שוב שידנו מושטת תמיד לשלום עם שכנותינו.

מתחוללים כעת שינויים באיזור ואני חושב שיש בהם הבטחה גדולה. אנו מנהלים מגעים עם מדינות ערב שהולכים ומתעמקים. מגעים אלה נוצרו, כמובן, עקב הדאגה המשותפת לנו מאיראן ומתכניותיה התוקפניות, אך אני חושב שהם מעבר לכך היות שמדינות ערב רבות מבינות שישראל יכולה לתרום להתפתחות החברות שלהן בטכנולוגיה, מה שיאפשר חיים טובים יותר לאזרחיהם.

אני חושב שבסופו של דבר, זה היעד המבטיח ביותר, והבסיס המבטיח ביותר לקידום השלום גם עם הפלסטינים. ייתכן שזה לא אפשרי היום, אך אני מאמין שמחר זה יהיה אפשרי. למען מטרה זאת כולנו עובדים: מחר טוב יותר.

אני מבקש להודות לך שוב על שאת עושה זאת שוב ושוב במהלך השנים. אני מודה לך על ידידותך ועל מנהיגותך״.

===============================================

בפגישה בה נפגשו ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו הגב' שרה נתניהו בפריז עם ראשי הקהילה היהודית בצרפת אמר רה"מ נתניהו את הדברים הבאים:

"אני שמח לראות את כולכם. זה רגע משמח, שבעים שנים של קשר בין ישראל וצרפת. הקשר הזה היה גורלי בשנים הראשונות של הקמת המדינה, כשהקיום שלנו לא היה מובן מאליו. הוא אף פעם לא מובן מאליו, הוא תמיד בגדר נס, אבל צריך לפעול להבטיח את הנס, והסיוע של צרפת בשנים הראשונות של ישראל הצעירה - גם מבחינת כלי נשק, גם מטוסים, שיתוף פעולה נוסף - הוא דבר שנרשם בתולדות הימים של העם. שמעון פרס דיבר איתי הרבה מאוד על השנים האלה, ובאמת יש זכויות גדולות גם לו וגם לצרפת.

הקשר הזה הוא גם קשר תרבותי עמוק, והוא גם קשר אנושי, באמצעות הקהילה היהודית המפוארת שישנה כאן, שיש לה גם תרומה עצומה גם לצרפת וגם לישראל. אני מאוד נרגש שיש לנו 180 אלף עולים מצרפת, אנחנו עושים הכל, לא מספיק, כדי לאפשר להם קודם כל להוריד את הביורוקרטיה הנוראית הזאת, של רישיונות נהיגה, ותעודות מקצועיות. אנחנו עשינו כבר עם רופאים ואחר כך עם רוקחים, ועכשיו אנחנו עובדים על אחיות. אבל זה צריך להיות בכל תחומי המקצועות שמוכרים בצרפת, הם צריכים להיות מוכרים בישראל. אין שום הגיון, זאת לא שאלה, זו אפילו מדיניות, זה להילחם בביורוקרטיה ובמשפטנות היתרה. אנחנו עושם את זה צעד אחר צעד מתוך אהבה אמתית, והערכה אמתית.

אבל, מעבר לכך יש גם תופעה אחרת שהיא מטרידה אותנו וזאת האנטישמיות. האנטישמיות באירופה בכלל ובצרפת בפרט, ההתקפות האלה זה דבר שיש לו יסודות עתיקים, אבל הביטויים שלו, של התופעה הזאת, הם חדשים. מול זה צריך דבר אחד - להילחם בזה. להילחם, להילחם ולהילחם. זוהי המדיניות. לא רק של הממשלה הזאת ושל הנשיא הזה, אלא גם של נשיאים קודמים ושל ממשלות קודמות וזה חשוב. הדבר העיקרי שצריך להבין זה שזה אף פעם לא נגמר ביהודים. שנאת היהודים תמיד מתפשטת לבעיה יותר גדולה, ולכן אפשר לגייס גם אחרים. גם מסיבה מוסרית וגם מסיבה של עתיד החברה. אני יודע שהדבר הזה יעלה גם היום בשיחותיי (עם הנשיא מקרון)".

עוד הוסיף רה"מ:

"ישראל פועלת נגד האיום של האיסלאם הקיצוני, איום על ישראל ועל כל העולם.

אנחנו מונעים פיגועים איומים, כולל פה, בצרפת. ישראל בלמה הרבה מאוד פיגועים באירופה ותמשיך לעשות זאת".

============================================

בהצהרות משותפות עם נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר רה"מ בנימין נתניהו את הדברים הבאים:

״תודה לך, הנשיא עמנואל מקרון, על קבלת הפנים החמה. אני מוצא שהשיחות הרבות בינינו, כולל השיחה האחרונה, מאוד מועילות ופוריות.

איננו יכולים כמובן לדון בפומבי בכל הדברים עליהם ששוחחנו באופן אישי, אבל השיחות הללו חשובות מאוד לקידום ביטחון, יציבות ושגשוג באזורנו וכדי לסייע לשתי מדינותינו להתקדם בתחומים כמו טכנולוגיה, מדע ותרבות.

אנו בני ברית טבעיים. אנו חולקים את ערכי הדמוקרטיה, השלום והפלורליזם. נדבר על תרבות היום - כמו ישראלים רבים, חונכתי על אלכסנדר דיומא, ויקטור הוגו ואמיל זולא. זה לא זר לנו. לא רק שזה לא זר לנו, אלא זה חלק מהמורשת שלנו. יש לנו מורשת משותפת.

יש לנו קהילה, קהילה יהודית-צרפתית מופלאה, ש-200,000 מבניה ובנותיה עלו לישראל והם מהווים גשר אנושי טבעי, ולכן אנו שותפים טבעיים ואנו דמוקרטיות.

צרפת וישראל, כמו כל הדמוקרטיות, מתמודדות היום עם אתגר משותף. בשתי מילים – אסלאם קיצוני. הוא קורא תיגר לא רק על הדמוקרטיות, אלא גם על מוסלמים. הוא הורג מוסלמים ומעולל להם דברים נוראים, והוא נובע משני מקורות מרכזיים של תוקפנות. אחד זה הסונים הקיצוניים שהיו בתחילה בהנהגת אל קאעידה ועכשיו הם בהנהגת דאע״ש. הם רוסקו במידה רבה בסוריה ואיראן. חייבים לוודא שאין להם מעוזים נוספים שמשם הם שולחים את רוצחיהם לתקוף את צרפת, אירופה ואת שאר העולם.

(בפניה לנשיא מקרון) אמרת נכון שישראל וצרפת פועלות יחד וחולקות מודיעין. אני יכול רק לומר לאזרחי צרפת שאני מאמין שהשותפות הזאת הצילה את חייהם של אנשים רבים. היא מאוד חשובה עבורנו, ואני מאמין שהיא מאוד חשובה עבורכם. לכן בכוונתנו להמשיך ולהעמיק את שיתוף הפעולה הזה כי הוא מאוד חשוב לביטחון מדינותינו.

המלחמה בדאע״ש היא דבר אחד, אבל ישנו שורש נוסף. השורש הנוסף של האסלאם הקיצוני הוא השיעים הקיצוניים בהובלת איראן. אנו עושים כל שביכולתנו כדי למנוע מאיראן לממש את מזימותיה התוקפניות, שיערערו בסופו של דבר לא רק את היציבות במזרח התיכון, אלא יערערו את היציבות באירופה והעולם.

(בפניה לנשיא מקרון) אתה חווית את זה. 250 בני אדם נרצחו כאן כתוצאה מפיגועי טרור שבוצעו על ידי זרוע אחת של אותה קיצוניות. אתה לא רוצה לספוג יותר.

לכן נוסף על המלחמה בטרור באמצעות שיתוף פעולה מודיעיני, ישראל גם נלחמת במאבק הזה במזרח התיכון על-ידי מאבק בדאע״ש, אבל גם על-ידי מאבק באיראן.

האיום הגדול ביותר היום לעולם בעיניי הוא נשק גרעיני בידיו של משטר אסלאמי קיצוני בטהראן. הארכיון הגרעיני שחשפנו לאחרונה מוכיח שאיראן שיקרה לעולם לגבי תכנית הגרעין שלה, ואני מאמין שעכשיו הזמן להפעיל מקסימום לחץ על איראן, להבטיח שתכניתם הגרעינית לא תתממש.

אני מבקש להבהיר שלא ביקשתי מהנשיא מקרון לעזוב את ההסכם. אני חושב שהמציאות הכלכלית היא שתכריע את הנושא. לא בזה התמקדנו. מה שאני התמקדתי בו, הוא בלימת התוקפנות האיראנית באזור. ספציפית, היעד של ישראל, שאני חושב שכולם צריכים להיות שותפים לו, כל אלה הרוצים שלום, שגשוג ויציבות, הוא בנייתה מחדש של סוריה. תנאי הכרחי לכך הוא שאיראן תיסוג מסוריה כולה. אין להם מה לחפש שם. עלינו לבלום את תכניתה של איראן למקם את הצבא שלה ואת הנשק שלה, נשק מתוחכם וקטלני, בסוריה, באמצעותו הם מבקשים לתקוף את ישראל.

שליט איראן, האייתוללה חמנאי, אמר לפני יומיים שבכוונתם להשמיד את ישראל ולשם כך הם רוצים להשיג נשק גרעיני ונשק נוסף שיקרב אותם לישראל כדי שיוכלו לירות על הערים שלנו והאזרחים שלנו. אנחנו לא נשלים עם זה. אני מאמין שלעמדה הזאת שותפות לא רק צרפת וישראל, אלא גם רבות ממדינות ערב, שבעצמן מאוימות כתוצאה מהתוקפנות האיראנית. הדבר הפשוט, הישיר וההכרחי שבו עלינו להתמקד בו עכשיו הוא להוציא את איראן מסוריה.

אני מבקש לומר כמה מילים על עזה. מה שראיתם בשבועות האחרונים הן לא הפגנות שוחרות שלום, אלא התפרעויות אלימות המאורגנות על-ידי חמאס שמשתמש במגנים אנושיים. הם רוצים לחטוף ישראלים, הם רוצים לרצוח ישראלים.

ההפגנות הללו ממומנות על-ידי חמאס ומאורגנות על-ידי חמאס, והמטרה שלהם היא להסתער לתוך ישראל ולחטוף אזרחים או חיילים מטרים מגדר הגבול. הם שורפים את השדות שלנו. אלה לא אזרחים. באותו היום שבו היה להם המספר הגבוה ביותר של נפגעים, 62 נפגעים, חמאס אמר מפורשות ש-50 מתוך ה-62 היו מחבלי חמאס. יש לנו את השמות שלהם והצילומים שלהם. ולכן זה לא כמו שזה נראה.

יש לנו זכות להגן על עצמנו. אנו מממשים את הזכות הזאת. אנו מנסים לעשות זאת באמצעים לא קטלניים, אך ללא הצלחה משום שחמאס רוצה שהאנשים הללו ייהרגו.

אמרתי לפני כמה דקות שאני מבקש שתדמיינו שהיו לכם כ-20 מיליון בני אדם, תחת שליטה של משטר טרור עריץ, שמבקשים להיכנס בסערה לתוך צרפת ואומרים: אנחנו רוצים להיכנס לצרפת, אנחנו רוצים להשמיד את צרפת ולהבעיר את פריז וכשנחצה את הגבול לתוך צרפת נרצח כל אזרח צרפתי שנוכל להניח עליו את ידנו. אין ספק שהייתם פועלים בכל דרך אפשרית כדי למנוע מזה לקרות, וזה בדיוק מה שישראל עושה.

גם כאן ישנו שינוי גישה בחלקים מסוימים בעולם הערבי כיוון שהם מבינים זאת. נמאס להם מהמלחמה הזאת נגד ישראל, מהניסיון להשמיד את ישראל. הם מבינים שישנה שותפות פוטנציאלית עם ישראל, הן בתחום הביטחוני נגד איראן והאסלאם הרדיקלי מכל מקור שהוא, אבל גם למען עתיד טוב יותר, כיוון שהמדינות הערביות הללו מאמינות שהן יכולות להיות שותפות לטכנולוגיה הישראלית במים, חקלאות, אוויר נקי יותר, IT, שירותי בריאות.

כל הדברים הללו אפשריים ואתם צריכים לדעת שהם קורים מתחת לפני השטח. ישנו שינוי. אני מאמין שבסופו של דבר זאת התקווה הגדולה ביותר לשלום.

עלינו להתמודד עם הקיצוניים והטרוריסטים אבל באותה שעה לנצל את ההזדמנות לקידום עתיד חדש, חיים טובים יותר, וזה קורה. זה קורה במזרח התיכון, בזמן שאנו מדברים.

הדבר נכון גם לגבי ישראל וצרפת, כיוון שבזמן שאנו נלחמים בכוחות העבר, אנו אוחזים בעתיד. שנינו מבינים את ערך החדשנות, ערך הטכנולוגיות המהפכניות כמו בינה מלאכותית, מתמטיקה קוונטית ומחשוב קוונטי. אלה הן לא מילים זרות. אלה מילים אמיתיות. הם משנים מן היסוד חייהם של אנשים ויוצרים הזדמנויות חדשות.

אני חושב שעל מנת שהם ישגשגו, צריך אקלים כלכלי שמתגמל יוזמה ויזמות. אני עוקב בהערצה, עמנואל, אחר מאמציך הנפלאים ליצור את ההזדמנויות הללו בצרפת. אני מודע לפוטנציאל הגדול שיש במדינה הזאת, המשאבים האנושיים הגדולים שנמצאים כאן. אנו חושבים שישראל וצרפת יחד יכולות לעשות הרבה יותר. אנו עושים הרבה בנפרד. יחד, נוכל להשיג דברים גדולים אף יותר.

אני מבקש לשבח אותך על כך וגם על מאבקך באנטישמיות. זוהי עמדה עקבית שאתה דוגל בה. אני חושב שזה חשוב כיוון שהאנטישמיות מרימה את ראשה המכוער כאן, והעובדה שאתה נוקט עמדה נחרצת נגדה היא חשובה.

אמרת בצדק שאנטי ציונות היא אנטישמיות. יש מי שאומרים: אין לי שום דבר נגד יהודים אבל אני לא חושב שצריכה להיות מדינה יהודית. זה מה שאומרים האנטי-ציונים. אנו מבינים שזאת צביעות, ואני שמח שאתה נוקט בעמדה נחרצת נגד זה.

אני רוצה להמשיך בשיתוף הפעולה הזה. אני מצפה בעוד מספר דקות לדון בבסיס התרבותי המשותף לנו ובחתירתנו המשותפת לחדשנות ושינוי, ואני מאמין שיחד נצליח.

תודה על הפגישה ועל הערב הזה וערבים רבים אחרים גם כן. תודה לך, עמנואל״.

===============================================================

ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו הגב' שרה נתניהו, ונשיא צרפת עמנואל מקרון ורעייתו הגב' בריז'יט מקרון, השתתפו באירוע חגיגי לכבוד שנת ה-70 למדינת ישראל ולכבוד פתיחת "העונות המצטלבות" ישראל-צרפת.

===============================================================

בלונדון נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי ואמר את הדברים הבאים:

"ראש הממשלה מיי, תמיד עונג לבקר אותך ולשוחח איתך על נושאים בהם יש לנו עניין משותף. אני מוכרח לומר שיחסינו בשנה הזאת, השנה ה-70 מאז הקמת מדינת ישראל, מצויינים. אנו משתפים פעולה בדרכים נהדרות, במודיעין, ביטחון, טכנולוגיה, מסחר ובתחומים רבים אחרים. היחסים בינינו הולכים ומתחזקים.

היום אני מבקש להתמקד בשתי מטרות משותפות לנו. הראשונה היא כיצד נוכל לוודא שאיראן לא תשיג נשק גרעיני, והשנייה היא כיצד לבלום את תוקפנותה של איראן באיזור, ובמיוחד בסוריה. אני חושב שנוכל למצוא דרכים לעבוד יחד כדי להגיע אל שתי המטרות הללו.

בכל הנוגע לעזה, אני חושב שהבעיות שם נובעות מכך שהמטרה המרכזית של החמאס היא להשמיד את ישראל. מה שאנו עדים לו עכשיו הוא לא הפגנה שלווה, הם מנסים לשרוף את שדותינו. האנשים הללו מקבלים כסף מחמאס, שדוחק בהם לנסות לפרוץ את גבולות ישראל, להרוג כמה שיותר ישראלים ולחטוף את חיילינו.

זו אינה הפגנה לא אלימה. ההיפך הוא הנכון. אנו עושים כל שביכולתנו כדי להפחית את מספר הנפגעים ובמקביל להגן על חיי ישראלים. אני חושב שאת מכירה בכך. זו טכניקה חדשה לתקוף מחבלים שתוקפים מטרות אזרחיות ומתחבאים מאחורי אזרחים, ובמקרה הזה משתמשים באזרחים כמגינים אנושיים. אני חושב שעלינו לגנות זאת ולדון בדרכים למנוע זאת.

נכון שהסיבה שיש משבר כלכלי והומניטארי היא בגלל שחמאס מפנה חלק גדול מאוד מהמשאבים לצרכים אזרחיים לטובת מנהרות טרור ואמצעי לחימה אחרים. בנוסף, החלק השני של החברה הפלסטינית, הרשות הפלסטינית מונעת מהם כסף. השילוב של עצירת המשאבים הכלכליים לעזה מצד פלסטיני אחד והפניית משאבים לטובת טרור מהצד השני, יצר משבר כלכלי.

ברצוני לדון איתך גם על נושא זה, ואני יודע שכאשר אעשה זאת, השיחה תהיה עם דמוקרטיה נוספת שלעתים קרובות קוראים עליה תיגר ולעתים קרובות צריכה להתמודד מול פרובוקציות כאלה מצד טרוריסטים.

אנו מבינים שאת עומדת באתגרים אלה כפי שאנו עומדים בהם ואני חושב שנוכל לעשות זאת ביחד".