דברי ראש הממשלה נתניהו ומזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי לאחר פגישתם בירושלים

ראש הממשלה נתניהו: טוב לקבל אותך שוב, מזכיר המדינה ג'ון קרי. ג'ון, אתה ידיד מבורך וטוב לקבל את פניך שוב בירושלים.
שיחותינו הבוקר התמקדו בשתי סוגיות מרכזיות. בראש ובראשונה, דנו בסכנה הנשקפת לעולם מחתירתה של איראן לנשק גרעיני. אנו מאמינים כי בעסקה הסופית, שלא כמו בהסכם הביניים, זה יהיה חיוני להגיע להסכם סופי לגבי פירוק יכולתה הגרעינית הצבאית של איראן. הבעתי את דאגתי מאז ז'נבה שהסנקציות יתחילו להתפורר ואני חושב שחובה לנקוט צעדים כדי למנוע את המשך השחיקה בסנקציות.


באשר לסוגיה הפלסטינית, אני מבקש לומר שישראל מוכנה לשלום היסטורי, שלום המבוסס על שתי מדינות לשני עמים. זהו שלום שבו ישראל יכולה וחייבת להגן על עצמה בכוחות עצמה עם כוחותיה שלה מול כל איום אפשרי. אני מבקש גם להדגיש שישראל ממשיכה לכבד את כל ההבנות שהושגו בסבבי המו"מ הקודמים. אם אנו רוצים לראות בהמשך התהליך, יהיה עלינו להתמיד במו"מ. איננו זקוקים למשברים מלאכותיים. גם איננו זקוקים להפניית אצבע מאשימה. איננו זקוקים להצהרות, אלא להבנות ולהסכמות, והדבר מחייב עבודה קשה ורצינית. פירוש הדבר הוא לא להציג בפניכם, אנשי התקשורת, את כל מה שאנו דנים עליו, אלא לקיים את הדיונים האמיתיים בפנים, במאמץ מרוכז לגשר על פערים היסטוריים ולספק ביטחון. אני מחויב לחלוטין וישראל מחויבת לחלוטין למאמץ זה ואני מקווה שהפלסטינים מחויבים ליעד זה אף הם. אני מבקש להודות לך, ג'ון, על מאמציך הבלתי פוסקים. אני משתמש במונח הזה בקפידה – בלתי פוסקים ובלתי נלאים. אתה ממשיך בחתירה לשלום. אני מעריך זאת ואני מקבל זאת בברכה ואני גם מקבל בברכה את ההזדמנות להמשיך בשיחותינו הערב, מחר ובעתיד. שוב, ברוך הבא לירושלים.


מזכיר המדינה קרי: תודה לך, ידידי. אדוני ראש הממשלה, ידידי ביבי, אני מאוד מאוד שמח להיות שוב בישראל. אני תמיד נהנה לבקר כאן וביקרתי כל כך הרבה פעמים בתפקידי כסנטור וכעת כמזכיר המדינה. הייתה לי הזכות להכיר אנשים רבים כאן וחלקים מרכזיים במדינה הגדולה הזאת. כשהגעתי לכאן לראשונה, אני חושב ב-1986, שהיתי כאן שבוע וביקרתי בכל חלק בארץ הזאת, טיפסתי על מצדה, התרחצתי בים המלח, ביקרתי בגליל, בצפון ובקריית שמונה בה ילדים נאלצו להתחבא מפני הקטיושות שהומטרו עליהם ללא אבחנה מלבנון, וראיתי גם את הטילים בשדרות שנורו מעזה.


לכן אני מבין את אתגר הביטחון שישראל מתמודדת איתו. אני מבין אותו היטב. ואני מצטרף לנשיא אובמה בהבעת מחויבותנו העמוקה ביותר לביטחון ישראל ולצורך להגיע לשלום שיכיר בישראל כמדינה יהודית, יכיר בישראל כמדינה שיכולה להגן על עצמה בכוחות עצמה, וזהו עיקרון חשוב שעליו אני, ראש הממשלה והנשיא מסכימים.


חלק ניכר מהשיחה בינינו התמקד בהתחלה באופן טבעי בנקודה בה אנו נמצאים ביחס לאיראן. אינני יכול לבטא מספיק עד כמה ביטחון ישראל נמצא על ראש סדר יומנו במו"מ זה, וארה"ב תעשה כל שביכולתה כדי להבטיח שתכניתה הגרעינית של איראן, התכנית הצבאית, תפורק. אנו מסכימים על מה צריך להיות היעד של ההסכם הסופי, ובימים ובשבועות הקרובים נתייעץ באופן הדוק ושוטף עם ידידינו הישראלים במטרה להגיע להסכם כולל שיעמוד במבחן של כולם. זה לא צריך להיות קשה במיוחד להוכיח שתכנית היא לצרכי שלום, וכולם ידעו האם אכן, בסופו של דבר, ההסכם הכולל יספק את ההוכחה הנדרשת כי התכנית היא לצרכי שלום.


נמשיך לעדכן באופן מלא את ידידינו בישראל וידידינו באזור שעה שאנו ממשיכים במו"מ. לעת עתה, אנו נמצאים בתהליך של ניסוח המסמך הנוגע ליישום. באשר לסנקציות, כמובן שנעמוד על המשמר. אנו אומרים לכל מדינה השוקלת להתקדם חרף הסנקציות שלא תעשה זאת כיוון שהסנקציות הללו ימשיכו להיאכף. משטר הסנקציות המרכזי על נפט ובנקים נותר לחלוטין על כנו. הוא לא השתנה. ואנו נגביר את מאמצי האכיפה שלנו באמצעות מחלקת האוצר ובאמצעות הגופים המתאימים בארה"ב.


הקדשנו כמובן גם זמן רב למו"מ הישיר בין ישראל והפלסטינים ונמשיך בדיונים הללו הלילה. תמיד ידענו כי זוהי דרך קשה ומורכבת. אני מאמין כי הגענו להתקדמות מסוימת והצדדים ממשיכים להיות מחויבים למטרה זאת. הם נפגשים על בסיס קבוע וממשיכים, כמונו, לעמוד בקשר הדוק ביותר עם שני המנהיגים שעה שאנו ממשיכים בנתיב זה.


שוב, ביטחונה של ישראל הוא מרכזי במו"מ זה. הגנרל ג'ון אלן, אחד מטובי המוחות הצבאיים בארה"ב, אחד ממנהיגינו הצבאיים המנוסים ביותר, בילה חודשים בניתוח אתגרי הביטחון הכרוכים בתהליך זה. הוא התמנה ע"י הנשיא אובמה למלא תפקיד מאוד מיוחד בהערכת האיומים הפוטנציאלים על ישראל והאזור ולהבטיח שהסדרי הביטחון שיישקלו במסגרת תהליך זה יעניקו ביטחון כולל לישראל.


הבוקר, הגנרל אלן ואני נחלוק עם ראש הממשלה נתניהו וראשי ההנהגה הצבאית רעיונות מסוימים לגבי אותו אתגר ביטחון ספציפי והשיחה הזאת תימשך במהלך ארוחת הערב ואולי אף מחר בבוקר. בנקודה כלשהי, תלוי בשיחות כאן, אני מצפה לבקר בבסיס פלמ"חים של חיל האוויר יחד עם השר משה יעלון. אינני יודע אם יהיה לנו זמן לעשות זאת מחר, אבל אני רוצה לעשות זאת כיוון שאני רוצה לראות במו עיניי את הטכנולוגיות המדהימות להגנה מפני טילים בליסטיים שבנינו במשך למעלה מ-20 שנה יחד עם ידידינו כאן בישראל במטרה להגן על ישראל מפני כל מגוון איומי הטילים מולם היא ניצבת. התקדמות התכניות הללו בשנים האחרונות משקפת לדעתי את מחויבותו האיתנה והבלתי מעורערת של הנשיא אובמה וממשלו לביטחון ישראל. מן הראוי שתהיה לי ההזדמנות מתישהו לראות כיצד זה מיושם וכיצד זה עובד.


אסכם ואומר את מה שאולי אין צורך לומר, אבל אומר זאת בכל מקרה. הברית בין ארה"ב וישראל היא בלתי מעורערת, וגם אם יש בינינו חילוקי דעות טקטיים, אין לנו חילוקי דעות לגבי האסטרטגיה הבסיסית אליה שנינו חותרים בכל הקשור לביטחון ישראל והשלום ארוך-הטווח באזור זה. נמשיך לפעול לשם כך, ואני מודה לידידיי הישראלים הרבים על קבלת הפנים שלהם ועל סבלנותם שעה שאנו ממשיכים בתהליך מורכב זה.
תודה לך, ראש הממשלה.