ביקור רעיית ראש הממשלה בבית הספר היסודי ערבי "נווה שלום" שבשכונת הרכבת בלוד

רעיית ראש הממשלה הגב' שרה נתניהו ביקרה היום בבית הספר היסודי ערבי ״נווה שלום" שבשכונת הרכבת בלוד, והתקבלה בחום רב ובהתרגשות רבה על ידי התלמידים והסגל החינוכי.

 

במהלך הביקור נפגשה רעיית ראש הממשלה למספר שעות עם הצוות המקצועי בבית הספר, לרבות עם מנהל בית הספר וצוות המורים, שמעה על האתגרים החינוכיים ותוכנית הלימודים והעניקה לצוות עצות והכוונה מניסיונה המקצועי כפסיכולוגית ילדים.
זמזם אזברגה (11), תלמידת כיתה ו' בבית הספר, הציגה בפני רעיית ראש הממשלה עבודת חקר שיזמה במסגרת לימודיה בנושא עיסוקן של נשות מנהיגים מהעולם ומישראל. "ביקשתי לבחון האם אותן נשים המשיכו בעבודתן ובעיסוקן במהלך תקופת הכהונה של בעליהן כראשי מדינות ומצאתי כי הגברת נתניהו היא היחידה שהמשיכה לעבוד בעיסוקה כפסיכולוגית ילדים במערכת החינוך העירונית בירושלים, על אף שבעלה נבחר בפעם הרביעית כראש ממשלת ישראל", סיפרה זמזם בעת הצגת עבודתה.

 

רעיית ראש הממשלה אמרה במהלך הביקור:
"רציתי לברך אתכם ולהודות לכם על קבלת הפנים היפה. הרעיון הבסיסי של בית הספר הוא דו קיום. כולם מדברים על החשיבות שלו. הוא חשוב לנו כיהודים וכישראלים עם שכנינו ועם האזרחים הלא יהודים בארצנו - דרוזים, ערבים, נוצרים, צ'רקסים. דו קיום איננו אמירה סתמית אלא דרך חיים. דו קיום הוא נחלתו של כל אדם, כחלק ממעגל החיים: החל מהילדות בבית בדו-קיום בתוך המשפחה, בהמשך אל המסגרות החינוכיות וגם בין בעל לאישה.
"כשמגיעים לבית הספר, וכאן אני נכנסת לתפקידי כפסיכולוגית ילדים, עוברים הילדים תהליך התבגרות. בתחילה הילדים לא יודעים להבחין בין התנהגויות שונות ומאוחר יותר הם לומדים על הערך של כבוד האדם וכבוד האחר כאדם ששווה לי והוא הראי שלי.
"כך לומדים חיים חברתיים - החל מהמסגרות האישיות והמשפחתיות ועד למסגרות הרחבות יותר, הכוללות עמים ומדינות. אני חושבת שהעולם היה טוב יותר אם היינו זוכרים את זה: אנחנו לא רוצים מריבות בין בני אדם וקבוצות וכך גם לגבי עמים.
"אני שמחה לראות את החינוך שלכם לשלום ואני מאחלת לנו המון שלום עם השכנים שלנו וגם בתוכנו".

 

ראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו, הודה לרעיית ראש הממשלה על ביקורה ההיסטורי וביקש ממנה לשמש שגרירה של העיר לוד בכלל ושל דו קיום בין יהודים וערבים בפרט: "ראשי התיבות של שמך - נ"ש - הן כמו של בית הספר 'נווה שלום' ואני בטוח שהביקור היום, בו גילית ידע ובקיאות בכל הפעילות החינוכית, יהווה נקודת ציון ביחסי יהודים וערבים במדינת ישראל".

 

 

צילום: קובי צרפתי